BjontegaardNettbanner1214 Bjontegaard LeirskoleCamp BjontegaardArrangement/Utleie

Aktiviteter

Leirskolen har et stort antall aktiviteter på området som elevene kan benytte etter endt undervisning kl. 16.00. Frem til middag kl. 18.00 vil en av leirskolelærerne være med og aktivisere elevene og etter middag har lærerne ansvaret alene. Lærerne vil bli gitt nødvendig opplæring ved bruk av de forskjellige aktivitetene som krever en voksen til stede.

Riding
På leirskolen har vi 6 hester. Elevene får en innføring om stell og foring. De får være med på turer i skog og mark, der de enten kan ri eller kjøre hest. Ridning skjer etter endt undervisning og avsluttes ved middag.

Klatrevegg
Vi har et klatretårn som er 10 meter høyt, hvor det er muligheter for både rappellering og klatring med forskjellig vanskelighetsgrad. Sikkerheten er satt i første rekke, og leirskolen har sikkerhetsutstyr til alle. Bruk av utstyr og vegg vil gjennomgås nøye med lærerne og det skal alltid være en voksen til stede ved bruk av klatreveggen.

Basseng (åpent i perioden 1. juni til 20. september)
Bassenget på leiren er 10 x 5 meter med dybde som varierer fra 70 cm til 3m. Vannet holder rundt +25 grader.. Her kan elevene boltre seg etter en hard dag i felten. Det skal alltid være en voksen tilstede under bading. Er det flere enn 15 elever i bassenget må det være to lærere tilstede.

Luftgeværskyting og pil og bue
Vi har skytebane for luftgevær og pil og bue. Her skal det alltid være en voksen tilstede.

Peisestue
Peisestua ligger i en gammel laftet østerdalsstue og kan brukes som oppholdsrom på kveldstid. Her kan elevene spille kort, spille gitar eller kose seg foran peisen med en god historie. Kanskje fortelles det en og annen spøkelseshistorie på kveldene….

Diskotek
På kveldstid er diskoteket et populært oppholdssted. Her kan barna danse og de kan få prøve å styre musikken selv under oppsyn av ansatt. I diskoteket finnes det masse lyd, lys, diskokule og røykmaskin. Barna må selv ha med seg egen musikk; cd-er eller mp3-spillere. NB: mp3-spillere tillates kun brukt etter at dagens aktiviteter er endt, dvs etter middag.

Fotball
Vi har en fotballbane med gress. Vi har ball, men ta gjerne med egen ball.

Badminton og volleyball
Vi har en kombinert badminton- og volleyballbane. Vi har utstyr som elevene kan låne.

Biljard
I østerdalsstua finnes det også et eget rom med biljardbord. Her kan elevene prøve sine presisjonsferdigheter.

Bordtennis
Bordtennisbordet settes opp i diskoteket på dagtid og kan brukes etter endt undervisning frem til diskoteket starter opp.

Slakk line
Mellom noen av trærne er det montert en slakk line. Slakk line er en line for balansering som er spent opp like over bakken. Her kan elevene trene på balansekunster og kanskje klarer elevene å gå hele lina innen uka er slutt.

Dyr
Leirskolen legger stor vekt på at elevene skal få oppleve nærkontakt med dyrene, ikke bare betrakte dem på avstand. Ved å komme så nærme dyrene at de kan få ta del i deres hverdagsliv, vil dette kunne gi elevene positive inntrykk og erfaringer. Det er også viktig at de lærer hvordan de skal behandle dyr, nemlig med respekt og varsomhet. Vi har hester, griser, en hane og høner, ender, sauer og kaniner. Elevene kan få være med på mating og stelling av dyrene når det skal gjøres morgen og kveld.

Bjøntegaard Leirskole og Leirsted

Været på Hanestad

I dag
kl.14:00-18:00
-19°
Klarvær. Svak vind, 2m/s fra sørøst. 0 mm nedbør i døgnet
I morgen
kl.12:00-18:00
-14°
Delvis skyet. Svak vind, 2m/s fra sør. 0 mm nedbør i døgnet
Søndag
kl.12:00-18:00
-8°
Skyet. Svak vind, 2m/s fra sør. 0.5 mm nedbør i døgnet
Time for time / Langtidsvarsel

Rendalen Naturligvis

Rendalens rike byr på mange hemmeligheter

Rendalen Naturligvis vil dele disse hemmelighetene med deg. Som det ruvende Sølenmassivet, Rendalsreinen, fangstfolket som bodde her. Skogene, ulven og bjørnen. Øksekastet som ble Jutulhogget. Innlandsfiskeværet Fiskevollen. Vi gir deg tid og rom til å ta del i våre historier!

Som et medlem av nettverket Rendalen Naturligvis er vi stolte av å kunne vise deg noen av hemmelighetene til Rendalen.

Les mer om nettverket og medlemsbedriftene på nettsidene til Rendalen Naturligvis

Kontaktinformasjon

Bjøntegaard Leirskole og Leirsted AS
2478 Hanestad

Mobil daglig leder: 93 28 96 39
Leirtelefon: 96 91 48 87
Mobil pedagogisk ansvarlig: 47 75 35 47
E-post:  

#campbjøntegaard på Instagram